Books: 7 | Review: 0 | Avg rating: 4.47
Rate this author

Hlovate

4.46 of 5 Votes: 2
url
https://booksminority.net/hlovate
website
http://www.facebook.com/hlovatehood
 
About this author
Books by Hlovate
Contengan Jalanan (2011)
language
English
4.58 of 5 Votes: 2
review 1: This is the first book, yang buat hati saya TERSENTAP, sehingga ke dasarnya. Thousand thanks to Allah for granting this talented Hlovate the idea utk nukilkan kisah perjalanan mencari Tuhan, dengan plot-plot yang sangat manis dan mentarbiahkan kita as a Muslim, simultaneously.No ...
Tunas (2008)
language
English
4.49 of 5 Votes: 2
review 1: Novel ke-2 baca selepas aA+bB. Terbalik coat.....Rasa macam ditarik2 ke zaman asrama dulu (walaupun x sebrutal GT_i), tapi ada la juga scene2 yang mencabar kewibawaan mak warden dan pakcik dewan makan. Rindunya dekat ALL COLLEGIANS.... ALMA MATTERDan aku rasa, Hlovate lebih men...
Rooftop Rant (2009)
language
English
4.46 of 5 Votes: 3
review 1: Rooftop rant memberi view yg baru pada aku. Betapa macam mana keadaan remaja sekarang, hanyut . Namun, perancangan Allah itu lebih rapi. Tiada yang mampu menghalang jika Dia ingin hamba Nya berubah ke jalan yg lebih baik.Ahoii.. tapi ceritera inilah yang membuatku pusing untuk me...
aA+bB (2008)
language
English
4.37 of 5 Votes: 4
review 1: Buku ni aku pinjam dari cousin aku. Ya Allah, masa memula tengok tajuk, aku dah bising, natang apa aA + bB ni. Rupanya simbolik nama hero dan heroin. Huruf kecik melambangkan ketidakmatangan mereka, huruf besar melambangkan kedewasaan mereka. Addin dan Benz Aliff Sulaiman (ceh, i...
5 tahun 5 bulan (2007)
language
English
4.41 of 5 Votes: 2
review 1: kali pertama dgr buku ni time final year kat university dulu, which is 2007. tak tergerak langsung nk baca, walaupun ramai yg kate best. so pesta buku 2010, tergerak nk beli novel2 hlovate yg digembar-gemburkan sebagai best. and this is hlovate 1st novel yang dibace. my first imp...
Anthem (2013)
language
English
4.41 of 5 Votes: 5
review 1: Akhirnya khatam sudah baca Anthem.Sebenarnya dah lama dah buku ni duduk dekat rak buku dengan plastik yang masih berbalut.Nak baca buku ni sangat-sangat but takde time yang sesuai.Sebab buku-buku hlovate ni kalau nk bace kena ade penghayatan yang lebih sikit.Nak bagi faham.Mula-m...
Hlovatinta (2013)
language
English
4.54 of 5 Votes: 5
review 1: Hehe...buku yang dicari untuk mencukupkan bacaan ke 100 bagi tahun 2013...Sejujurnya saya kurang berpuas hati dengan kandungan buku ni...nak banyak lagi kot. Sebab rasanya ada lagi kata2 Hlovate yang menusuk jiwa (saya) tapi tak terpilih untuk dimasukkan ke dalam buku ini. Tu la ...
Reviews
Write review
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)