Oscar Wilde și crimele la lumina lumănării #1, Gyles Brandreth

Acțiunea romanului Oscar Wilde și crimele la lumina lumănării se petrece în exoticul fin de siecle londonez, când ilustrul dramaturg investighează moartea unui prieten. Oscar Wilde are o întâlnire misterioasă într-o casă din Cowley Street. Acolo, în obscuritatea unei camere cu draperiile trase, descoperă trupul măcelarit al unui tânăr de șaisprezece ani, înconjurat de lumănări aprise. În loc să anunțe poliția, îi propune prietenului său, Arthur Conan Doyle, să-l însoțească la locul crimei, însă, ajunși acolo, găsesc camera pustie. Împreună se hotărăsc să investigheze cazul acestei misterioase crime ritualice.

Exact cum spune prospectul începe și cartea. Personajele cele mai interesante sunt bineînțeles Oscar Wilde marele poet și dramaturg, cea mai interesantă persoană din Londra în anii 1800, prietenul său Robert care este defapt povestitorul acestei drame, Sir Arthur Conan Doyle care se află chiar la primele succese cu personajul său superb construit Sherlock Holmes (personaj imediat acaparat de eroul Wilde) și inspectorul Fraser, Scotland Yard.

Cum spuneam, în acest volum Oscar Wilde împreună cu Robert încearcă să prindă criminalul și să elucideze misterul în care este îmbibată crima dar li se pun ițe în roată chiar de Conan Doyle și de bunul său prieten inspectorul Fraser.

Cartea conține citate de a lui Wilde dar bate puțin și spre viața personală a acestuia mai ales sunt aruncate umbre de către Robert asupra vieții de natură sexuală (homosexualitatea) a marelui autor. Ceea ce arată defapt este că autorul cărții este mare fan Oscar Wilde datorită multelor detalii despre viața autorului aruncate în carte.

Criminalul a fost ușor de ghicit, te aștepți oarecum, misterul este existent dar dacă ai alocat destul timp citirii cărților de mistere/crime/polițiste îți va fi ușor de rezolvat singur crima descrisă. Eu îi ofer doar 3/5 stele pe Goodreads.

Advertisements Share this:
Like this:Like Loading...