Rate this book

ILUSANITI (2013)

by Adib Zaini(Favorite Author)
3.89 of 5 Votes: 4
languge
English
genre
publisher
Buku Fixi (002016254-V)
review 1: Yeahhhhh….. The ending was a let down. No no no. You do not end the story with a cliff hanger unless there's a promise of continuing it with a second book. *sigh*The story is funny, witty and a tiny bit scary. Btw, I finally got the MC's name at page 270++. Like seriously, 3/4 of the book and someone finally address him by his name? He managed to announce everybody's name including his cat's but not his own.I'm seriously not over the ending yet. Nothing is resolved. Chewie said to them to forget everything and move on. You can't simply make us move on while giving us glimpse of what could and should happen.
review 2: Gila.ini adalah novel kedua yang buat aku tak boleh tidur malam selepas KACAU.novel ni memang mengelirukan.dah habis baca pun aku masih tak faha
... morem.ape jadi sebenarnya.at one point,aku ingat watak '[email protected]' ni bipolar.mungkin die sebenarnya delusional dan semua watak itu diwujudkan oleh diri nya sendiri tapi ending cakap lain pulak.aku pun dah pening.Bandar Tanpa Cahaya memang nenakutkan.aku pun tak nak mimpi macam tu kalau tidur.boleh insomnia kot.lepas tu part watak utama drive sorang-sorang kat DUKE tu pun scary.overall,aku rasa ILUSINATI memang gila dan aneh.boleh pening kepala kau kalau baca,aku sendiri tak boleh beza realiti dan mimpi.agak terganggu bila aku cuba mengingati siapa watak-watak ini bila sekejap guna nama twitter/forum,sekejap nama betul.kalau kau rasa nak sesuatu yang lain dari lain,bacalah ILUSANITI.it's all about perception.. less
Reviews (see all)
girlie
Pening. Itu side effect kalau baca buku ni. Tu maksudnya otak turut bekerja.
ChennieCha
nice story..jz ade part wa mcm lost..btw ending mcm tegantung..
tforce
mindblown. tapi cerita dia macam tergantung je?
Anya1m
ada tempat-tempatnya.
adal
:)
Write review
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)