Recenezie: Visul lui Summer de Cathy Cassidy (Clubul fetelor dependente de ciocolata #3)

Visul lui Summer este evident, își dorește din suflet să fie o adevărată balerină.

Cu toate că este o carte scrisă în roz, volumul al treilea din seria „Clubul fetelor dependente de ciocolată” a fost probabil cel mai dramatic pentru că spre deosebire de primele două, care au fost precum un basm pentru primele două surori, cartea dedicată lui Summer fost mai mult un coșmar.

Năcută cu 4 minute mai repede decât Skye, Summer de mică a fost precum o păpușică Barbie. Mereu roz, cu coafuri impecabile, adolescenta mereu a făcut imposibilul în a se autodepăși.

Când la școala ei de balet vine celebra Sylvie Rochelle pentru a anunța că oferă locuri la școala ei particulară de balet, Summer face tot posibilul pentru a fi printre studentele care vor lua audiția.

În timp ce surorile și prietenii săi se bucură de vacanța de vară, micuța balenrină se dedică trup și suflet câștigării acestui concurs.

Însă, aparent, nimeni nu a anunțat-o pe Summer că înfometarea, lipsa somnului și izolarea nu sunt cheia succesului.

Am fost luată prin surprindere de ambiția nocivă a acestei tinere și nu cred că am reușit să apreciez povestea la adevărata ei valoare.

Gândindu-mă retrospectiv, ceea ce probabil a vrut autoarea să transmită cititorilor, este că oricât de mult ai vrea să ajungi undeva, nu trebuie să sacrifici mai mult decât este cazul pentru că între plăcere și obsesie granița este foarte mică.

Sunt convinsă că acest roman ar naște multe discuții controversate între cititori, eu fiind de partea „nu te autoflagela pentru un lucru, indiferent cât de mult ți-l dorești”.

Titlu: Visul lui Summer

Titlu original: Summer’s Dream

Autor: Cathy Cassidy

Editura: TREI

Anul publicării: 2015

Nota: 2/5

Advertisements Share this:
Like this:Like Loading... Related