Den halve konge – Det splintrede hav 1#

Titel: Den halve konge

Original titel: Half a king

Original sprog: Engelsk

Forfatter: Joe Abercrombie

Serie: Det splintrede hav 1#

Sideantal: 359 sider

Sprog: Dansk

Udgivelse: 16-03-2017

Forlag: Gyldendal

ISBN13: 9788702182941

Læst som: bog

“Verden regeres af stærke hænder og kolde hjerter.Prins Yarvi har aldrig selv ønsket at bestige Den Sorte Trone, menda hans fader og broder bliver forrådt, sværger han at erobre den tilbage. Undervejs må Yarvi kæmpe mod farer, forræderi og fangenskab. Men han har kun har én god hånd og kan hverken holde et skjold eller svinge et sværd.
I stedet må han hvæsse sin hjerne, så den er knivskarp. Han finder sammen med en flok udstødte, som viser sig at være til langt større hjælp og støtte, end hans fornemme familie nogensinde har været. Men selv med trofaste venner ved sin side må Yarvi sande, at det eneste sikre i livet er døden.” -Resume fra Saxo. 

Lad os lige kigge på den flotte forside, for det var det som tiltrak mig. Ellers var handlingen ikke den store grund til at læse bogen for mig. Bogen har en masse gode anmeldelser. Jeg har også hørt en masse godt om bogen også. Der er mange som sammenligner bogen med “Games of thrones.” Som man godt kan forstå mens man læser bogen. Jeg kan normalt ikke lide bøger som handler om middelalderlig tema og lidt fantasy. Mest fordi jeg føler bøgerne er meget drenget. Det er ikke fordi bøger har en specifik kønsopdeling, men nogle bøger er mere tøset end andre.

Noget som jeg virkelig godt kunne lide ved denne bog, var den udvikling hovedpersonen gik igennem. Yarvi var en smule barnlig, svag og umoden. Han er den hurtigste til at opgive og miste modet. Jeg kan slet ikke tage en så svag hovedperson. Jeg er er bare glad for han bliver til at holde ud i resten af bogen. Sammenholdet mellem Yarvi og hans våbenbrødre er virkelig smukt. Man kan mærke kærligheden mellem dem, og man bliver helt glad. Nogle gange er den stærkeste kærlighed mellem venner og ikke elskende. Det var en vigtig lektie som man lærte i bogen. Jeg syntes Yarvi’s mor var vild sej, se hun ville havde været en spændende person.

Jeg syntes forfatteren er rigtig god til, at beskrive den verden bogen foregår i. Vi får mange detajler omkring de forskellige lande, kulture og miljøet. Man kan næsten mærke kulden mens de traver gennem sneen. Man kan mærke havets voldsomme bevægelser når de ror. Beskrivelserne er utrolig detaljeret. Det er altid en god egenskab, når man skriver en fantasy verden man ikke kender. Detaljerne gjorde bogen realistisk, og det var  en af de ting som jeg godt kunne lide.

Jeg syntes det gik lige lovligt langsomt i starten af bogen, men den sidste halvdel var perfekt. Der var action, krig, spændning og store afsløringer. Bogen havde en god længde, hvis den første del var kortere ville det være perfekt.

Alt i alt vil jeg give bogen 3 stjerner. Da jeg godt kunne lide bogen, men det var overordnet ikke helt fantastisk. Jeg ville nok anbefale bogen til folk som elsker “Games of Thrones, Ringens herre, Hobitten osv.”

 

 

Advertisements Share this:
Like this:Like Loading... Related