DIY. Cum creăm o albinuță pentru toddleri

Am venit cu o idee uşoară care necesită o mică pregătire înainte, activitate care a avut mare succes la cursurile mele Play with me din Bucureşti.

Nu am apucat să fac poze chiar în momentul în care cei mici confecționau micile albinuțe, însă am fotografiat momentul de după, când aceştia colorau stupii unde ajungeau albinuțele cu polenul colectat de la flori.

Dificultate activitate: uşoară

Vârsta recomandată: de la 1 an şi 6 luni în sus (în funcție de câtă răbdare are fiecare copil la un an şi 6 luni, în general este recomandată de la 2 ani ).

În poză sunt copiii de la grupa 2-3 ani, deci este o activitate potrivită pentru ei, dificultatea fiind dată de faptul că le explicam totul în limba engleză, însă au prins repede despre ce este vorba, iar totul a ieşit minunat, bineînțeles şi cu puțin ajutor din partea părinților.

Mai jos voi descrie pas cu pas cum să pregătiți această activitate pentru copiii sub 3 ani. Cu cei peste 3 ani este simplu: faceți totul împreună.

Pasul 1. Aveți nevoie de un cofrag de ouă.

Pasul 2. Tăiați cofragul de ouă pentru a obține această bucățică în formă de con, care are deja o gaură în vârf. Aceasta va fi albinuța.

Pasul 3. Pictați cu galben tot conul.

Pasul 4. După ce se usucă, picați cu negru 3 dungi groase orizontale ca în fotografia de mai sus, apoi lăsați să se usuce. Grosimea dungilor şi numărul dungilor rămâne la aprecierea voastră. 

Pasul 5.
Tăiați 2 bucăți de antenuțe din cofragul de ouă, pentru a le lipi mai apoi cu silicon, aracet sau orice altceva doriți. Eu am ales siliconul. Ca şi mărime, cred că au 2-3 cm, dar le puteți face după cum doriți.

Pasul 6. Tăiați o pereche de aripioare dintr-un carton deja colorat albastru sau din orice alt carton necolorat pe care îl puteți picta. Ca şi mărime, cred că au circa 3-4 cm. Aripioarelor le-am pus mici bucățele de benzi dublu adezive, fără a le scoate protecțiile. Pe acelea le va scoate cel mic când va confecționa albinuța.

Pasul 7. Tăiați dintr-o bucată de sfoară, 1 fâşie de circa 10 cm.

Pasul 8. Introduceți în gaura mică de sus a conului antenuțele şi ața în formă de buclă (pentru a putea apoi atârna albinuța unde doreşte cel mic). Lipiți cu ajutorul unui pistol cu silicon antenuțele şi ața. 

Pasul 9. Desenați puncte albe cu ajutorul unui pix corector pe abțipilduri negre rotunde pentru a face ochii sau cumpărați ochi care se mişcă (le puteți pune o bucată de bandă dublă adezivă).

Pasul 10. Pictați cu negru antenuțele albinuței şi lăsați-le să se usuce.

Pasul 11. Desenați cu ajutorul unui pix corector o gură albinuței. Această activitate poate fi făcută alături de copil, însă eu am ales să le fac înainte, deoarece nu aveam suficiente pixuri cu pastă corectoare pentru toți copii.

Pentru piticii de la grupa mea, am pregătit astfel activitatea: Albinuța pictată (sau puteți folosi şi tehnica şervețelului), am adus o albinuță deja asamblată pentru a o avea ei drept model, ca cea din poza următoare.

La fiecare albinuță am dat un set de aripioare albastre şi un set de ochi. Le-am arătat cum trebuie să arate albinuța la sfârşit şi cum să dezlipească abțipildurile ochi pentru a le lipi pe capul albinuței, cum să scoată protecția părții cu lipici a aripioarelor şi unde să le lipească. Apoi le-am explicat cum să le pună pe deget pentru a le face să zboare din floare în floare, pentru a colecta polen şi a-l duce la stup, dar şi cum le pot atârna în pomul de Crăciun. Această activitate merge frumos cu una de colorat stupul albinuței, atunci când albinuța este gata.

       Sursă fotografii: Ion Angelica

Sper că va fost de folos acest articol şi nu uitați să dați un Share şi altor prieteni care au copii. Deasemenea, puteți posta fotografiile cu operele voastre de artă sau cele ale copiilor pe pagina mea de Facebook Părințeală. Vă mulțumesc!

Advertisements Share this:
Like this:Like Loading...