Fata din Brooklyn, Guillaume Musso

            Scriitor faimos si tata singur, Raphaël este bantuit de indoieli. Curand, el si Anna, o femeie superba si ambitioasa, de care este indragostit nebuneste, urmeaza sa se casatoreasca. Insa de ce refuza ea sa vorbeasca despre trecutul sau? Intr-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forteaza sa rupa tacerea. Dar ce are Anna de marturisit intrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arata, recunoscandu-si vinovatia, ii da fiori. Socat, Raphaël pleaca, insa cand se intoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicaieri. Innebunit, Raphaël il roaga pe prietenul sau Marc, fost politist, sa il ajute sa o gaseasca. Pornind intr-o cursa contra cronometru, cei doi descopera in casa Annei 400 000 de euro si doua carti de identitate false. Cine este, de fapt, Anna Becker? O ancheta complicata si periculoasa va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scotand la lumina o poveste cutremuratoare cu implicatii la nivel inalt, care incepe cu multi ani in urma pe strazile rau famate si fascinante ale New Yorkului.

Cartea incepe in forta, direct cu confruntarea dintre cei doi dupa care Anna ii arata viitorului ei sot poza cu cele trei cadavre si ii spune: “Eu am facut asta!” Raphael pleaca imediat de acasa fara sa spuna un cuvant si cand se intoarce Anna nu mai este de gasit. Urmand o pista data de aeroportul unde si-au rezervat biletele de calatorie, Raphael descopera ca Anna please imediat dupa ce please el, spre aeroport si inapoi la Paris. Dar cand el ajunge acolo ea nu este niciunde de gasit iar telefonul ei este inchis.

Alaturi de Marc pleaca in cautarea Annei si descopera ca a schimbat trei identitati pana la a fi Anna Becker pe care el o cunoaste. Cu ajutorul lui Marc care este fost politist, Raphael descopera adevarata identitate a Annei. Anna se cheama de fapt Claire Carlyle si a fost rapita cand avea doar paisprezece ani de catre un criminal care rapea adolescente in vacanta de multe ori pentru o recompensa.

Cartea devine interesanta si greu de lasat din mana din momentul in care se afla cum a scapat Claire din padurea in care era tinuta captiva dar si cand ii este dezvaluita viata dinaintea rapirii. Trecutul se imbina cu prezentul si toata istoria aceea tragica duce la un final exploziv al cartii.

Ma asteptam sa fie buna si cu un sfarsit cutremurator, desi parcursul cartii decurgea mai greu uneori, sfarsitul a fost heart breaking si senzational de bun.

Advertisements Share this:
Like this:Like Loading...