Recenzie: Cufărul lui Skye de Cathy Cassidy (Clubul fetelor dependente de ciocolată #2)

Seria „The Chocolate Box Girls” continuă cu povestea uneia dintre gemenele familiei Tanberry – Skye.

Concepute, pe insula Skye într-o zi de vară, gemenele Tanberry și-au primit numele Skye, respectiv Summer și sunt cele mai bune prietene, chiar dacă sunt extrem de diferite.

Summer visează să devină balerină, în timp ce Skye este pasionată de istorie și tot ceea ce acest subiect reprezintă.

Însă după ce Cherry și tatăl său, Paddy, s-au mutat în casa familiei Tanberry și au început afacerea cu ciocolată, lucrurile nu s-au schimbat doar în casă, ci și între cele două surori.

Cumva, Skye devine mai retrasă, iar după ce descoperă un cufăr de-al stră-stră-mătușii sale, Clara Travers, în pod cu toate lucrurile sale în el, tânăra se transformă într-un detectiv al istoriei rupt de prezent. Foarte repede adolescenta se pierde pe urmele trecutului uitând să mai trăiască porpria-i viață.

Nu se știe exact cum a murit, însă legenda familiei spune că tânăra Clara se îndrăgostise de un țigan, cu care familia Tranvers nu era de acord, așa că au logodit-o pe tânără cu un domn din înalta societate. De tristețe, însă, se spune că fata s-a aruncat în valurile mării pentru a și-o spăla.

Cu toate acestea, după ce începe să îmbrace din hainele Clarei, Skye are scurte viziuni cu fragmente din viața strămătușii sale. Tocmai aceste flash-uri din trecut par să ascundă o poveste mult mai tristă decât fetele știau de la bunici, iar adolescenta este dispusă să facă orice pentru a afla adevărul. Chiar să se îndepărteze de Summer.

Ca și în cazul lui Cherry, Skye o apucă ușor pe un drum pe care nu știe cum să meargă și are nevoie disperată de ajutor pentru a se regăsi, iar ajutorul vine de unde se aștepta cel mai puțin.

Mi-a plăcut foarte mult acest volum pentru că reușește să îmbine fantasticul cu realul, fără a se îndepărta prea mult de realitate, acesta fiind unul din motivele pentru care oscilez între „Pasiunea lui Cherry” și „Cufărul lui Skye” în a alege cartea mea preferată – magia istoriei sau niponă?

Cred că până la urmă le voi alege pe amândouă pentru că sunt delicioase.

Titlu: Cufărul lui Skye

Titlu original: Marshmallow Skye

Autor: Cathy Cassidy

Editura: TREI

Categoria: Young Fiction

Anul publicării: 2015

Nota: 3 / 5

Advertisements Share this:
Like this:Like Loading... Related