Ugly Love. Despre fața urâtă a iubirii – Colleen Hoover

Editura: Epica

Anul apariției: 2016

Nu toate dramele adunate în suflet sau poverile depuse pe umeri pot fi relatate, cum nici trecuturi pline de amărăciune și tristețe nu pot fi așezate pe tavă, pregătite să fie descusute și împrăștiate. Ugly Love conține un cufăr plin cu amintiri și lacrimi, carcase nedeschise, sigilate, păstrate la loc sigur, a căror lacăte sunt deținute doar de Miles.

 — Nu-mi pune întrebări despre trecut, îmi spune ferm. Și nu te aștepta la un viitor.

Tate Collins îl cunoaște pe Miles Archer într-un moment de slăbiciune, de cotitură, unul care pornește de la sentimente negre și cusute cu mulți ani în urmă, iar asta o face să nu aibă o părere tocmai bună despre el. Descoperă mai târziu că este unul dintre prietenii apropiați ai lui Corbin, fratele ei, care este mânat de impulsul de a o proteja tot timpul.

Când începe să-l cunoască, Tate își dă seama că alunecă într-un colț periculos, amenințat de atracție, fiori, sentimente noi și emoții pe care nu le mai experimentase cu nimeni. Relația lor nu este definită prin cuvinte pozitive, care să-i aducă pe amândoi într-o fâșie de lumină cât de cât bună, ci mai degrabă printr-o nevoie teribilă de a se epuiza fizic, căci din punct de vedere psihic, Miles este campion.

 — Dacă ți se infectează mâna și mori, o să neg orice implicare.

— Dacă se infectează și mor, o să fiu prea mort ca să mai dau vina pe tine.

În carte sunt prezentate două povești, în paralel, dar numai într-una dintre ele te poți pierde în detalii și gânduri, în amintiri și decizii pe care le poți înțelege mult mai bine. Sunt capitole prezentate prin viziunea lui Tate și capitole prezentate prin viziunea lui Miles, adolescentul de optsprezece ani care încă trăiește, la nivel mental, în Miles, bărbatul de douăzeci și patru de ani.

Tate încearcă să-i pătrundă în gânduri, să-i alunece printre șirurile de emoții din trecut, însă Miles îi blochează accesul și nu o lasă să facă niciun pas. Se retrage când Tate își permite să simtă ceva, se apropie când Tate nu simte nimic. Este rece, distant, întotdeauna în defensivă, gata să întoarcă spatele, nu să atace, și să părăsească câmpul de luptă.

Dacă și-ar pune, chiar acum, brațele în jurul meu, mi-aș apăsa urechea exact deasupra inimii lui. Iar el și-ar sprijini obrazul pe creștetul capului meu. Dacă m-ar săruta, ar trebui să-mi ridic fața ca s-o întâlnesc pe a lui, dar ar fi drăguț, pentru că, probabil, și-ar petrece brațele în jurul taliei mele și m-ar ridica spre el, iar gurile ni s-ar uni, ca piesele unui puzzle. Numai că nu s-ar potrivi foarte bine, pentru că, în mod sigur, nu sunt două piese ale aceluiași puzzle.

Sursă: Pinterest

Inițial, m-am văzut judecând deciziile lui Tate cu privire la relația dintre ei, căci ceea ce trăiesc, amândoi, îi propulsează direct către un final dezastruos, sfâșietor, dintre care niciunul nu ar fi ieșit cu sufletul, inima și mintea întregi, dintre care niciunul nu ar fi putut să spună că a fost exact ceea ce aveau nevoie.

Exceptând cele două personaje principale, Ian și Cap mi-au atras atenția, deși nu au o implicare totală în povestea celor doi, cel puțin nu printre rândurile citite. Ian este cel mai bun prieten al lui Miles, devotat, martor la suferințele lui, în vreme ce Cap, un bătrân care lucrează în complexul în care locuiesc toți trei, îi oferă lui Tate sfaturi și sprijinul pe care nu-l poate cere de la Corbin. Cartea intră în categoria cărților ușoare, relaxante – dacă nu ținem cont de anumite clipe de tensiune –, care poate fi citită rapid și care te va introduce în câteva situații ce-ți vor face inima să se strângă. Cred că m-am entuziasmat cam prea mult pentru ce era, de fapt, Ugly Love, și tocmai de aceea am rămas cu un gust amar în gură, care a trecut repede, dar în comparație cu descrierea, conținutul este ușor dezamăgitor.

Advertisements Share:
Like this:Like Loading...