Gel lak tehnika

Čemu služi, kome je namenjena, kako se nanosi, koliko dugo traje… Pitanja su na koja ću odgovoriti u ovom postu, i priložiti slike mojih radova.

Gel lak tehnika je posebno popularna u poslednjih par godina, jer je praktična i brza. Zapravo, najbrži je tretman kod manikira koji traje oko 45 minuta, u zavisnosti od nokatne ploče. Zahteva obaveznu pripremu nokta koja podrazumeva uklanjanje zanoktica i pokožice, a po potrebi i seckanje kutikule. Naravno i matiranje nokatne ploče. Kada se završi taj deo prošlo je 15-ak minuta. Kod noktiju koji su više masni nego što treba, ili kod onih koji se listaju i lako pucaju, dobro je pre nanošenja baze staviti prajmere koji služe da dehidriraju nokat i da se gel bolje veže za isti. Dok se oni ne osuše prođe oko pet minuta. Postoje razni prajmeri, a razlika između onih koji se suše na vazduhu i onih koji se suše u lampi, se vidi po njihovoj bočici – providna bočica znači da se suše na vazduhu, a tamna bočica ukazuje na to da se prajmeri suše u lampi. Ja radim sa prajmerima koji se suše na vazduhu marke Nails Master, i do sada su se pokazali kao dobri.

Zatim sledi nanošenje baze kojoj je svrha da se veže za nokat, kao i postojanost boje koja se nanosi posle nje. Boja se može naneti u jednom, dva ili više slojeva, u zavisnosti od njene pigmentisanosti. Nakon nanošenja boje, maže se završni sjaj koji štiti boju od spoljašnjih uticaja, pa i sunčeve svetlosti, i daje noktu visok sjaj. Tako namazani nokti mogu da traju i do mesec dana, a kada istekne mesec treba doći na profesionalno uklanjanje, a nikako odvaljivati gel sa nokta, jer tako dolazi do njegovog oštećenja.

Gel lak je idealan za one nokte koji ne mogu tako lako da porastu, koji se čak i listaju, pa i pucaju, a koji ipak nisu tako tanki kao što mogu biti. Gel lak će im omogućiti da porastu i dostignu dužinu koju je lako održavati. Idealno je rešenje za dame koje su zauzete, a žele da imaju uredne nokte. Pristupačan u raznim bojama tu je da zadovolji svačije želje.

Gel lak nije za nokte koji su izuzetno slabi, jer na njima ne može da opstane. Obično se posle nedelju dana iskrza, ili čak na nekim mestima odvali. Ako je manikirka ispoštovala svaki korak u toku nanošenja gel laka, onda nije do nje već do kvaliteta nokta. Za takve nokte rešenje je ojačavanje gelom koji čini da nokat bude duplo čvršći nego što bi bio sa gel lakom.

Ukoliko imate relativno zdrave nokte, ili čak skroz zdrave, za vas je gel lak i nokti će vam biti uredni, pa nećete morati da brinete o njima neko vreme. Umesto što svaki drugi dan skidate običan lak i ponovo ga nanosite iščekujući da se osuši, uradite gel lak i budite bezbrižni čitavih mesec dana.

Obratite pažnju da li je vašoj manikirki zaista stalo do vaših noktiju, a to ćete znati ako pogledate stanje važih zanoktica, kao i vaše nokatne ploče nakon skidanja. Ukoliko su vaše zanoktice raskrvavljene, znači da ne vodi računa dovoljno, a isto važi i ako su vam nokti bolni, žuti ili zeleni nakon skidanja materijala sa njih. Znajte da nokti nisu mrtvi, i da su raskrvavljene zanoktice podložne infekcijama, pa ako se to dešava promenite manikirku, i idite kod one kojoj je zaista stalo do zdravlja vaših noktiju.

Zakažite i vi svoj termin putem naše Facebook stranice i odvojite vreme za svoje nokte jednom u tri nedelje, kako bi vam nokti bili stalno uredni. Čekamo vas